2022.ffwdinsights.com

OVER

FASTFORWARD INSIGHTS 2022 #SECURITY

Een groot deel van de organisaties benutten de voordelen van onder andere de cloud, het hybride werken en het Internet of Things. Een positieve ontwikkeling wat ook veel innovaties mogelijk maakt. Echter maakt dit ook kwetsbaar voor cyberaanvallen en digitale verstoringen. Digitale processen kunnen altijd uitvallen door technisch of menselijk falen, gezien niets 100% veilig is. De digitale ruimte is bovendien tegenwoordig ook hét geopolitieke speelveld van een groot aantal landen. En digitale dreiging is dan ook permanent en neemt eerder toe dan af met alle mogelijke gevolgen van dien. Digitale veiligheid is zelfs onlosmakelijk verbonden met onze nationale veiligheid.
Cybersecurity is dan ook een speelveld waar zowel iedereen (zowel nationaal als internationaal) van werknemer tot bedrijf, van Nederlandse burger tot de overheid bij betrokken én voor verantwoordelijk is. Cybersecurity is een samenspel waar kennisdeling en samenwerking op alle niveaus van belang is gezien cybercriminaliteit is uitgegroeid tot één van de grootste bedreigingen voor bedrijven en de overheid. Een goede IT-beveiliging is dan ook belangrijker dan ooit.

Maar wat zijn de Do’s en Don’ts bij een cyberaanval? Waar moet je als digital leader rekening mee houden maar vooral ook op voorbereiden?
We gaan 1 december tijdens Fast Forward Insights #Security onder leiding van Chris van ’t Hof (Directeur DIVD) tijdens 2 talkshows in gesprek met CISO’s en Security experts over hoe je van Cyberslachtoffer een Cyberheld wordt op basis van praktijkcasussen.

20191001-WE-0063